Meet the team: Katty Verhelst aan het woord

Recent verwelkomden we Katty Verhelst als Talent Specialist. We spraken met haar over haar motivatie om bij FIFTYFIVE+ aan de slag te gaan.

 

five

FIFTYFIVE+ maakt zich sterk voor de actieve tewerkstelling van de rijpere generatie op de arbeidsmarkt. Recent verwelkomden we Katty Verhelst als Talent Specialist. Katty, zelf een actieve 55-plusser, brengt een schat aan kennis en inzicht mee. We spraken met haar over haar motivatie om bij FIFTYFIVE+ aan de slag te gaan.

Katty portret

Kun je iets over jezelf vertellen en wat je motiveerde om bij FIFTYFIVE+ aan de slag te gaan?

Katty: "Dankzij mijn uitgebreide ervaring van meer dan 30 jaar in de sector van tewerkstelling en opleiding was de overgang naar een rol als Talent Specialist bij FIFTYFIVE+ voor mij een natuurlijke stap. Na een herstelperiode van een ziekte, toen ik op zoek was naar een nieuwe professionele uitdaging, kwam ik in contact met FIFTYFIVE+. Al na ons eerste gesprek voelde ik een sterke verbinding, wat mij ertoe aanzette me bij het team aan te sluiten."

Hoe ervaar je het om als 55-plusser zelf mensen uit deze leeftijdscategorie te begeleiden?

Katty: "Het begeleiden van leeftijdsgenoten biedt mij een unieke kans om de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd bij het zoeken naar een nieuwe baan, echt te begrijpen en hierop in te spelen. Dankzij mijn eigen ervaringen kan ik hun situatie begrijpen en empathisch benaderen. Dit biedt zowel voordelen als nadelen, aangezien ik geneigd ben bepaalde verwachtingen en wensen voor een nieuwe job realistischer in te schatten. Mijn ervaring helpt hen bij het vinden van een passende en bevredigende job."

Hoe heb je de arbeidsmarkt voor 55-plussers en gepensioneerden zien veranderen over de tijd?

Katty: "Voordat ik bij FIFTYFIVE+ kwam, volgde ik de trends op de arbeidsmarkt voor 55-plussers niet specifiek. Sinds ik hier ben opgestart, heb ik echter een toenemende belangstelling opgemerkt onder 55-plussers om te blijven werken, ongeacht of ze nu actief of latent werk zoeken. We zien ook een grote toename in de vraag naar flexi-jobs onder gepensioneerden, meestal vanwege hun zoektocht naar sociaal engagement en sociale contacten.”

Katty met brochure

Wat voor advies zou je geven aan 55-plussers en gepensioneerden die op zoek zijn naar werk?

Katty: "Mijn advies aan 55-plussers die op zoek zijn naar werk, is om nooit te stoppen met geloven in hun eigen vaardigheden en talent. Wanneer de zoektocht naar een nieuwe baan moeilijk wordt, is het essentieel om hulp te zoeken bij een gespecialiseerde instantie zoals wij. Goede begeleiding kan vaak leiden tot betere resultaten en de kans op het vinden van een geschikte baan vergroten. Bovendien gaat FIFTYFIVE+ echt oplossingsgericht aan de slag met ieder profiel, wat de kans op succes vergroot."

Wat zijn de toekomstplannen van FIFTYFIVE+ en hoe zie je jouw rol daarin?

Katty: "FIFTYFIVE+ streeft ernaar op termijn een sleutelrol te spelen in het verbinden van bedrijven met 55-plussers en gepensioneerden in België. Ik word enthousiast als ik zie dat mensen een baan vinden die echt bij hen past. Onze benadering is persoonlijk; we trachten empathisch te luisteren naar de wensen van werkzoekenden, en dan matchen wij ze met de juiste vacature. Op onze leeftijd weten we wat we willen, en ik ben toegewijd om mensen te helpen dat doel te bereiken."

Wil jij graag meer informatie over onze aanpak? 

Contacteer ons dan via:
gent@fiftyfiveplus.be
+32 (0)93958940