De voordelen voor werkgevers bij het aanwerven van 55-plussers

Ontdek hier hoe expertise en ervaring het verschil kan maken op de werkvloer.

five

Ervaring

Ervaring verwijst naar de toegevoegde waarde van 55-plussers en gepensioneerden, hun expertise, hun zelfstandigheid, hun zin om bij te dragen aan het groter geheel, en hun directe inzetbaarheid. Ervaring integreren in teams maakt bedrijven sterker, verhoogt de kennis en efficiëntie van jongere medewerkers, brengt rust en vertrouwen in een dynamische werkomgeving, en het boost de productiviteit van bedrijven.

voordelen-aanwerven-55-plussers

Arbeidsethos van 55-plussers

55-plussers combineren ervaring, maturiteit, motivatie en kunnen een versnelde kennisoverdracht naar jongere medewerkers verzorgen. Een geruststellende gedachte en een garantie voor een hogere productiviteit en gezonde teamspirit in bedrijven. Ervaren medewerkers hebben eveneens de neiging om loyaler te zijn en langer bij een bedrijf te blijven werken. Hierdoor wordt het verloop verminderd en blijven de kosten die gepaard gaan met het constant aanwerven en inwerken van nieuwe werknemers binnen de perken.

Bovendien blinken 55-plussers vaak uit in het vinden van creatieve oplossingen voor complexe uitdagingen. Hun levenservaring heeft hen immers getraind in het doorgronden van problemen en het vinden van slimme en doordachte benaderingen. Tenslotte hebben 55-plussers door de jaren heen meestal een bepaalde veerkracht ontwikkeld die hun toelaat met veranderingen om te gaan en moeilijkheden te overwinnen.

Diversiteit leidt tot meer efficiëntie

(Leeftijds-) diversiteit in teams leidt tot meer creativiteit, flexibiliteit en innovatie dankzij de verschillende competenties en invalshoeken van medewerkers. Het draagt bij tot het beter realiseren van organisatiedoelstellingen of helpt het hoofd te bieden aan toekomstige strategische uitdagingen. Via het aanwerven van 55-plussers kunnen bedrijven zich bovendien maatschappelijk engageren om de inclusie van die leeftijdsgroep op de arbeidsmarkt te vergemakkelijken.

voordelen-aanwerven-55-plussers-2

Financiële voordelen

Het aanwerven van 55-plussers brengt niet alleen een breed scala aan voordelen met zich mee, maar kan eveneens financieel lonend zijn. Bedrijven kunnen genieten van specifieke RSZ-gunstmaatregelen als zij meer ervaren werknemers aanwerven of op hun loonlijst hebben bestaan. Bovendien kunnen gepensioneerden in de meeste gevallen onbeperkt bijverdienen via een flexi-job arbeidsovereenkomst, waarvoor lagere werkgeversbijdragen worden toegepast.

Wil jij als bedrijf ontdekken hoe we deze visie in de praktijk brengen, of wil jij als 55-plusser ontdekken hoe jouw expertise het verschil kan maken in ons groeiverhaal?

Contacteer ons dan via:
gent@fiftyfiveplus.be
+32 (0)93958940